Kies je cursus
Marijke Bongers 4.JPG

Masterclass Marijke Bongers

Over Marijke Bongers

Marijke heeft jarenlange ervaring in textielverwerking, haar stalen werden door trendbureaus gebruikt voor prognoses. Nu gebruikt ze deze technieken ook in het ontwikkelen van een unieke collectie 'storytelling clothes' waarbij het verhaal van de draagster centraal kan staan door toevoeging van persoonlijke tekst en borduurwerk. Een van haar specialismen is plantaardig verven.
Neem ter inspiratie een kijkje op de website van Marijke.

Masterclass

Tijdens deze masterclass ga je stoffen bewerken met garen, plooien, smokken en deels vervilten. Je gaat op zoek naar het maken van texturen en reliëf. De eerste dag staat volledig in het teken van experiment.
De tweede dag ga je op zoek naar de toepassing van het experiment voor een eigen werk. Daarbij staat het thema 'schoonheid van verval' centraal. Dit thema leent zich ook goed voor verdere bewerking van de gemaakte stalen door ze bijvoorbeeld te verven of bewust te beschadigen.

Praktische informatie

De materiaalkosten á € 10,- zijn bij de prijs inbegrepen. Je krijgt diverse stukjes fairtrade biologische (zijde en linnen) stof, voorvilt, zijden garens en wat plantaardige verfstoffen. Er is een mogelijkheid om eventueel meer materiaal bij te kopen. Neem zelf de volgende zaken mee: schaar, borduurnaalden met punt, spelden, pen, potlood en papier voor notities.

De workshop vindt plaats op twee dagen, maar met verschillende tijden:
Zaterdag 24 november 10.00-16.00 uur
Zondag 25 november 13.00-16.00 uur

Deze masterclass is bestemd voor volwassenen.