Kies je cursus
SidK 2015 - improtheater (c) Henry Krul (17).JPG

Masterclass Herman Bolten

Deze masterclass is UITVERKOCHT!

Je kent het vast: een acteur komt op en je bent meteen geboeid. Is dit magie? Nee, hij weet welke stappen hij zet om dit te bereiken. Hij acteert in het 'hier en nu' en is 100% geloofwaardig! Dat is wat je kunt bereiken met de Meisner Acteertechniek, je leert om je elke keer weer open te stellen voor je tegenspeler. Hierdoor blijft elk moment onverwacht, fris en verrassend.

In de training werk je met oefeningen, improvisaties en een tekstscène. Het accent ligt op het reageren op de tegenspeler. De definitie van acteren volgens de Meisner Techniek luidt: 
‘Acteren is de vaardigheid om echt te handelen binnen een fictieve situatie.’
De basis van acteren is je focus verplaatsen naar je tegenspeler en echt luisteren naar je tegenspeler. Dit doe je met volle aandacht vanuit een persoonlijke reden. Hiermee start je het proces van waarachtig en authentiek reageren. Dit is wat je als speler wilt: een eerlijke en persoonlijke respons geven. Je geeft geen reactie vanuit je hoofd maar reageert op wat je scènepartner bij jou oproept. De focus ligt op de volgende vaardigheden;
• acteren vanuit gedrag van de ander
• reageren vanuit persoonlijk standpunt
• echt luisteren en echt praten
• acteren is handelen

Over Herman Bolten

Herman doorloopt de HKA, Toneelschool Amsterdam en het True Acting Institute (Portland USA), waar hij gecertificeerd Meisner Trainer wordt. Herman is freelance acteur. Vanuit zijn grote spelervaring bij veel gezelschappen en producties traint hij acteurs in een dynamische setting. Neem vooral een kijkje op zijn website ter kennismaking!

Eerdere deelnemers:
"...de training gaf me een energieboost, heel gaaf."
"... dit is niet altijd even makkelijk maar wel eerlijk en simpel."
"... op naar de volgende ronde, want dit smaakt naar meer!"

Deze masterclass is bestemd voor volwassenen en vindt plaats in Austerlitz!

Theaterweekend voor volwassenen

Deze masterclass vind plaats tijdens het Theaterweekend voor volwassenen in Austerlitz. Je kunt er voor kiezen om alleen de masterclass van Herman Bolten te volgen, maar je kunt je ook aanmelden voor het gehele weekend (23-25 november). Tijdens dit weekend maak je, naast de masterclass, een  muzikaal/tekstueel hoorspel van theatertalent Niki Romijn en dagen de docenten je uit in een bewegingstheaterscene op locatie. De kosten voor het gehele weekend zijn € 165,-, dit is inclusief de masterclass, workshops, 2 overnachtingen, 6 maaltijden, koffie en thee. Aanmelden voor het gehele Theaterweekend kan via deze dit formulier