Kies je cursus
EricVloeimans01.jpg

Masterclass Eric Vloeimans

Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. (Foto Eric Vloeimans: Mark Engelen)

Over Eric Vloeimans

Vloeimans studeerde aan het Rotterdams Conservatorium; aanvankelijk klassiek trompet, later volgde hij de jazzopleiding. In de VS volgde hij lessen bij Donald Byrd en maakte hij deel uit van de big bands van Frank Foster en Mercer Ellington.

Begin jaren ’90 wordt Vloeimans gerekend tot een generatie jonge musici die bebop combineert met invloeden uit de rock en vrije improvisatie, maar hij ontwikkelt al snel een eigen geluid en stijl. Hij leidt een aantal eigen bands en ontvangt  in 1998 zijn eerste Edison voor Bitches and Fairy Tales met pianist John Taylor, bassist Marc Johnson en drummer Joey Baron. In 2001 wint Vloeimans de Boy Edgar Prijs, in 2002 de Bird Award van het North Sea Jazz Festival. Ook de CD’s VoizNoiz 3 (met Michel Banabila, 2003) Summersault (met zijn trio Fugimundi, 2006) en Gatecrashin’ (met Gatecrash, 2007) winnen een Edison. In 2011 ontvangt Eric Vloeimans de Gouden Notenkraker, en in 2016 de Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Brabant Muziekprijs. In 2014 speelde hij het Koningsconcert voor Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

Programma masterclass

Zaterdag 24 november
10.00-12.30 uur Masterclasses (30 minuten per deelnemer)
12.30-13.00 uur pauze
13.00-15.00 uur Masterclasses (30 minuten per deelnemer)

Naast de masterclasses kunnen de deelnemers ook een workshop Creative Music Making volgen van onze docent Klaske de Haan. De workshop wordt zowel 's ochtends als 's middags gegeven.

Masterclass
Aanmelden voor de masterclass en workshop verloopt via onze trompetdocenten, er is maar beperkt plaats. Je kunt je wel aanmelden voor de reservelijst, zodat je eventueel kunt deelnemen als er een plaats over is. Stuur daarvoor een e-mail naar onze trompetdocent Ruud van de Laar en geef aan dat je op de reservelijst wilt. In de masterclass wordt gewerkt uit het boek ‘Horn of Plenty’ van Eric Vloeimans. 

Zondag 25 november
Natuurlijk laten de masterclassleerlingen graag horen wat ze geleerd hebben. Dat doen ze op zondag in een afsluitende presentatie, met als bonus een live concert door Eric Vloeimans en Jasper Lekkerkerk. Hiervoor kun je een kaartje kopen.