Kies je cursus
SidK - Borderline - generale (c) Henry Krul (6).JPG

Masterclass Sander de Heer

DEZE MASTERCLASS IS GEANNULEERD.

De theatersectie verwelkomt Sander de Heer voor een bijzondere masterclass TIMING IN COMEDY, SATIRE & KLUCHT, speciaal voor volwassenen. Trakteer jezelf op een inspirerende zaterdagmiddag!

Over Sander de Heer

Na afgestudeerd te zijn aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht vergreep Sander de Heer zich aan het theater en speelde vele rollen bij een groot aantal verschillende gezelschappen, zoals de Theaterunie, Persona, het Amstel Toneel, Huis aan de Amstel, Theater Hofplein en de Vlaamse Komedie Compagnie.
Daarnaast maakte hij zijn opwachting in tal van televisie- en filmproducties. Hij behoorde tot de vaste cast van onder andere: ‘Vrienden voor het Leven’, ‘Jansen…Jansen’, ‘Goudkust’ en ‘Onderweg naar Morgen’.

Afgezien van het acteren regisseert hij, geeft hij spellessen, schrijft en illustreert hij boeken en heeft hij zijn stem uitgeleend aan een groot aantal karakters in animatiefilms en -series waaronder Mr. Krabs in Spongebob en de Gelaarsde Kat in Puss in Boots.

Masterclass

De masterclass van Sander gaat over timing, een essentieel onderdeel van het acteren, waarbij het accent ligt op comedy, satire en klucht. Niets zo leuk èn… niets zo moeilijk als comedy-acteren. Het vergt meestal meer van een acteur om op de lachspieren dan op de traanbuizen van het publiek te werken.

Aan de hand van enkele korte filmfragmenten gaan we humor onder een vergrootglas leggen.
We onderzoeken waar humor wél en waar die niét werkt en waarom dat zo is.
Via het spelen van korte scènes in tweetallen vervolgen we de zoektocht naar het geheim van humor.

Meer weten over Sander? Neem een kijkje op zijn website.

Deze masterclass is bestemd voor volwassenen.