Kies je cursus
Ragazze Highres buiten-4.jpg

Masterclass Ragazze Quartet

Foto: Nichon Glerum 

In het voorjaar van 2019 organiseert Scholen in de Kunst voor de vierde keer het Tristan Keuris Kamermuziek Concours, hét evenement in Amersfoort voor beoefenaars van kamermuziek. De ensembles die door zijn naar de finale krijgen een masterclass van een lid van het Ragazze Quartet. Je kunt als publiek gratis de masterclasses bijwonen, met als toegift een optreden van het Ragazze Quartet. Reserveren is niet nodig.

Programma

Er worden drie masterclasses gegeven, zodat alle ensembles ook echt de nodige aandacht krijgen.

Sessie 1: 12.00 - 13.00 uur
Sessie 2: 13.00 -  14.00 uur
Sessie 3: 14.00 -  15.00 uur
Optreden Ragazze Quartet: 15.30 - 16.00 uur

De middag wordt afgesloten met een openbaar optreden van het Ragazze Quartet van 15.30 tot 16.00 uur. Publiek is gratis welkom bij zowel de masterclasses als het optreden.

Over het tristan Keuris Kamermuziek Concours

Het Tristan Keuris Kamermuziek Concours biedt een podium aan iedereen die plezier beleeft aan het samen muziek maken: van jong tot oud, van duo tot tienkoppig ensemble, amateur of conservatoriumstudent. Alle ensembles worden door een deskundige jury op hun eigen niveau beoordeeld. De juryleden letten niet alleen op muzikaliteit en samenspel, maar ook inzet en een enthousiaste performance worden zeer gewaardeerd. De ensembles die na de eerste ronde op 16 februari door mogen naar de finale kunnen zich verheugen op een inspirerende masterclass van één van de leden van het Ragazze Quartet. Tijdens het finaleconcert op 6 april in het ICOONtheater in Amersfoort, worden tenslotte de prijzen per categorie verdeeld.

Over het Ragazze Quartet

Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. Zo enthousiasmeren ze zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer voor het strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu.

Het Ragazze Quartet werkt graag samen met jonge musici en theatermakers evenals met toonaangevende organisaties als NDT, het Kronos Quartet, Orkater en het Holland Festival. Daarnaast is het kwartet sinds 2017 artistiek leider van festival September Me in Amersfoort. September Me tovert Amersfoort elk jaar om tot hét epicentrum van de smaakmakers in de klassieke muziek. Ragazze speelt zelf en nodigt de nieuwste generatie topartiesten uit die geen grenzen kennen. Dit jaar vindt het festival plaats van 20 t/m 22 september 2019 in Flint; het thema is Smeltkroes.

 

Logo September Me