Kies je cursus
101 vrouwen versierd_portrettenreeks.jpeg

Masterclass Marijke Schurink

We zijn blij dat dit keer één van onze docenten een masterclass geeft, want natuurlijk zijn zij ook allemaal masters in hun vak! 

 

Over Marijke Schurink

Sieraadkunstenaar Marijke Schurink heeft een passie voor bijzondere, vaak vergankelijke materialen zoals lelie’s, zeep, slakken, spek en waterdruppels. Haar intuïtieve werkwijze is een zoektocht naar de beste uitdrukkingsvorm van een idee dat haar fascineert. Ze werkt haar ideeën uit in series en soms in een installatie. Vergankelijke sieraadontwerpen legt ze vast op foto of film. Hierdoor presenteert zij het sieraad als autonoom beeld.

Marijke’s werk is aangekocht door verschillende musea, verzamelaars en gemeenten. Zij heeft verschillende prijzen gewonnen en kreeg stipendia van het Fonds voor de Beeldende Kunsten in Amsterdam.

Marijke woont en werkt in Amersfoort. Ze geeft les aan verschillende groepen bij Scholen in de Kunst. Daarnaast geeft ze les aan de opleiding Quilten Speciaal, Wevenspeciaal en de DIY Textile school in Amsterdam. Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op de website van Marijke.


Masterclass

In de masterclass ga je zelf een portret versieren, onder begeleiding van beeldend kunstenaar Marijke Schurink. Zij inspireert en prikkelt deelnemers om een portret te versieren met allerlei materialen. Samen bekijken we de tentoonstelling bij Archief Eemland en gaan aan de slag. Je neemt een portretfoto mee op A4-formaat en spelenderwijs, met een aantal ontwerpoefeningen, ontdek je hoe je een uniek kunstportret kunt maken.


Expositie 101 vrouwen versierd

De expositie ´101 vrouwen versierd´, een kunstproject van Marijke Schurink, is van 18 januari tot en met 16 maart te zien bij het Archief Eemland in het Eemhuis op de 3e verdieping. Toegang is gratis. Kijk op de website van Archief Eemland voor meer informatie en de openingstijden.

Deze masterclass is bestemd voor volwassenen.