Kies je cursus
Klara-Würtz-24-januari-2019-foto_MarcMoussault akkoord.jpeg

Masterclass Klára Würtz

Foto: Marc Moussault

Onze pianodocenten zijn blij en trots dat Klára Würtz een masterclass komt geven aan een aantal van hun leerlingen. Het bijwonen van een masterclass is heel inspirerend en je bent dan ook van harte welkom om te komen kijken en luisteren.

 

Over Klára Würtz

Klára Würtz werd geboren in Budapest en begon op haar vijfde met pianospelen. Op veertienjarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Ference Liszt Muziekakademie aldaar. Zij volgde lessen bij Zoltán Kocsis, Ferenc Rados, György Kurtág en András Schiff .

In 2003 debuteerde Klára Würtz in de Carnegie Hall in New York en de Boston Symphony Hall met het Boston Symphony Orchestra o.l.v. Bernard Haitink, met wie zij Mozart uitvoerde.Zij speelde Rachmaninoff’s tweede Pianoconcert tijdens een tournee met de Philharmonia der Nationen o.l.v. Justus Frantz, o.a. in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw. In April 2003 gaf zij een succesvol solo recital in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw. In het Mozart-jaar 2006 werd zij uitgenodigd voor een Mozart recital tijdens de prestigieuze Salzburger Festspiele.

Klára Würtz is ook zeer actief in de kamermuziek. Zo maakt zij deel uit van het Klaviertrio Amsterdam, vormt ze een duo met celliste Timora Rosler en speelde ze samen met violisten als Janine Jansen,  Dmitri Makhtin en Kristöf Baráti, met wie zij de complete vioolsonates van Beethoven opnam. Ze heeft inmiddels meer dan 30 CD’s op haar naam staan.


Masterclass piano

Tien jonge getalenteerde cursisten van Scholen in de Kunst in de leeftijd van 7 tot 18 jaar oud worden vooraf geselecteerd om de masterclass van Klára Würtz te volgen. Publiek is van harte welkom bij deze inspirerende masterclass!