Kies je cursus
Jane Lord - toestemming voor gebruik.jpg

Masterclass Jane Lord (UITVERKOCHT)

DEZE MASTERCLASS IS UITVERKOCHT!!

Onze danssectie is trots dat zij Jane Lord bereid hebben gevonden een masterclass voor jongeren en volwassenen te geven. Een unieke kans voor balletleerlingen, ook van buiten Scholen in de Kunst!

Over Jane Lord

Jane Lord werd in 1961 geboren in Carmel, Californië, USA. De laatste vier jaar van haar dansopleiding volgde zij aan de National Ballet School in Toronto, Canada. Van 1979 tot 2001 is zij verbonden geweest aan Het Nationale Ballet te Amsterdam, vanaf 1990 als eerste soliste. Zij danste spraakmakende hoofdrollen in het avondvullende klassieke repertoire, zoals Romeo en Julia, Assepoester en Het Zwanenmeer. Ook danste zij in diverse balletten van onder meer Frederick Ashton, George Balanchine, Hans van Manen, Toer van Schayk en in het bijzonder Rudi van Dantzig. Daarnaast nam zij deel aan diverse gastoptredens op internationale dansgala’s.

In de herfst van 2000 heeft Jane haar danscarrière beëindigd bij Het Nationale Ballet. Sindsdien heeft zij ruime ervaring opgebouwd in het geven van klassieke balletlessen bij oa. De Nationale Balletacademie, het Koninklijk Conservatorium, Scapino Ballet Rotterdam, Dans Ateliers, International Danstheater en The Amsterdam Dance Centre, Balletschool Marieke van der Heijden en The Yokohama Intensive.

In het najaar van 2011 heeft de Nationale Ballet Academie Jane gevraagd om
de coördinatie van de ‘Scouting & Outreach Programme’ op te richten om het contact tussen de NBA en de balletscholen in Nederland te optimaliseren. In 2018 heeft Jane haar certificaat ontvangen voor de Junior, Senior & Advanced Programs van Progressing Ballet Technique.

Op zondag 17 maart geeft Jane twee masterclasses klassiek ballet, de eerste is voor jongeren en de tweede voor volwassenen.

Lees het interview met Jane Lord in NRC, ter gelegenheid van haar afscheid bij Het Nationale Ballet.

Deze masterclass is bestemd voor volwassenen.