Kies je cursus
02.jpg

Masterclass Ina van Zyl (UITVERKOCHT)

DEZE MASTERCLASS IS UITVERKOCHT!

Beeld hierboven: 'Toes in blue', 2018, 45 x 60 cm, olieverf op linnen
Courtesy Galerie Onrust Amsterdam, fotografie: Peter Cox, courtesy Galerie Onrust Amsterdam

Ina van Zyl

De oorsprong van mijn werk is uiterst persoonlijk van aard. Met `persoonlijk’ bedoel ik niet per se `autobiografisch’. Bovenal gaat het om de persoonlijke visie of ervaring: zo intens mogelijk - en tegelijkertijd zo objectief mogelijk - probeer ik mijn hoogstpersoonlijke fascinaties te observeren en weer te geven. Mijn verwondering over het natuurlijke proces van leven in al zijn verscheidenheid, wil ik hiermee tot uitdrukking brengen.


over de Masterclass

Het hoogstpersoonlijke is een riskante bezigheid in de kunst. Zo’n kunstwerk wordt gemakkelijk larmoyant, illustratief en ontstijgt het persoonlijke niet. In de masterclass wil ik me met de deelnemers richten op de vraag hoe een persoonlijke inspiratiebron kan worden getransformeerd tot een universeel beeld. Ik wil in deze masterclass dat deelnemers een werk schilderen over iets dat voor henzelf een sterke persoonlijke betekenis draagt. Dus over een idee dat volledig voortkomt uit een persoonlijk oogpunt. We zullen ook aandacht aan een titel besteden. We werken met acrylverf.


Meenemen/voorbereiden
1. Je onderwerp. Bepaal van tevoren waarover je een werk wilt maken. Neem gepast beeldmateriaal mee bijvoorbeeld in de vorm van foto’s, plaatjes of objecten om vanaf te werken.
2. Neem acrylverf en diverse kwasten en penselen mee. We streven er naar één werk zo ver mogelijk af te maken gedurende die dag. Voor een schilderij moet het oppervlak reeds geprepareerd zijn.
3. Het is sterk aan te bevelen om van tevoren reeds een begin te maken.


Programma
Korte introductie over mijzelf. Ik neem boeken mee over mijn eigen werk. (15min)
Bespreken van de opdracht en rondvraag (30min)
Iedereen begint aan zijn werk of werkt er aan verder.
Aan het einde van de dag kijken we samen naar wat iedereen heeft gedaan. (1uur)

Deze masterclass is bestemd voor volwassenen.