Kies je cursus
181101-112014-slagwerkstudio-deagan_xylofoon-credits-renske_vrolijk-groot.jpg

Masterclass Herman Rieken

Foto: Renske Vrolijk

De slagwerksectie van Scholen in de Kunst is blij dat Herman Rieken een masterclass orkestslagwerk komt geven. Herman maakt al jaren deel uit van de slagwerksectie van het Koninklijk Concertgebouworkest, dus het is een eer om een masterclass van hem te krijgen. De masterclass wordt gegeven aan een aantal geselecteerde leerlingen, maar je kunt wel als publiek aanwezig zijn. En daar leer je ook veel van!


Over Herman Rieken

Herman Rieken (Bussum, 1961) begon op vijfjarige leeftijd met trommelles in de drumband die werd geleid door zijn tante. In Hilversum volgde hij de vooropleiding en het eerste jaar conservatorium bij Wim Koopman. Vanaf het tweede jaar studeerde hij in Amsterdam bij Jan Labordus en Jan Pustjens aan het Sweelinck Conservatorium, waar hij in 1985 afstudeerde.

Al vanaf het seizoen 1981/82 trad Herman Rieken regelmatig op als remplaçant bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Vanaf de oprichting in 1981 tot 2004 was hij lid van de Slagwerkgroep Amsterdam. Hij speelde in het Metropole Orkest van 1994 tot 2002 en speelde mee in de Ebony Band. Ook gaf hij les op de muziekschool in Lelystad. Sinds 2002 maakt hij deel uit van de slagwerksectie van het Koninklijk Concertgebouworkest.


Programma Masterclass

De masterclass bestaat uit de volgende onderdelen:

- slagwerkdocent Rombout Stoffers interviewt Herman Rieken
- ruimte voor vragen uit de zaal
- masterclasses: solo’s leerlingen met Herman Rieken
- gezamenlijk stuk spelen ter afsluiting

Aan deze masterclass doen jonge slagwerkleerlingen van Scholen in de Kunst mee. Iedereen die meer wil weten over het reilen en zeilen in de keuken van het Koninklijk Concertgebouworkest is van harte welkom om deze masterclass bij te wonen als publiek!