Kies je cursus
Theaterfestival - Icoon - laatste zo. middagvoorst. (c) Henry Krul (6).jpg (1)

Masterclass Frédérique Sluyterman van Loo

DEZE MASTERCLASS IS GEANNULEERD.

Onze musicaldocenten zijn trots dat Frédérique Sluyterman van Loo een masterclass MUSICAL 'CABARET' komt geven aan jongeren vanaf 15 jaar. Frédérique is bekend van tal van televisieseries en musicals en is daarnaast ook werkzaam als docent, coach, regisseur en choreograaf in het bedrijfsleven en op diverse conservatoria.

 

Over Frédérique Sluyterman van Loo

Frédérique Sluyterman van Loo (1964) studeerde in 1991 af aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts). Al tijdens haar dansopleiding nam ze zang- en spellessen en toerde ze met de deels eigen productie Bossom Buddies door het land. Na haar afstuderen startte Frédérique in het ensemble van de musical Funny Girl, geproduceerd door Joop van den Ende Theaterproducties. Zo begon ze aan een reeks grote, succesvolle musicalproducties waaronder Billy Elliot (alt. Wilkinson), Flashdance (alt. Hannah),  Sinatra- that’s life (Ava Garner), 42nd Street (alt. Dorothee + Maggie), Chicago (Liz, Mama Morton), Joe-de musical (us. Katie), My Fair Lady (Miss Eynsford Hill). Daarnaast kiest ze ook met regelmaat voor kleinere muziektheatervoorstellingen. In 2017 speelde Frédérique in In bed met Dietrich en Piaf de rol van Marlene Dietrich.

In 2002 en 2006 won zij de John Kraaijkamp Award voor haar vertolking van de rol Charlotte Malcolm in A Little Night Music en Fräulein Kost in Cabaret. In 2018 won De Grote Drie, waarin ze Conny Stuart speelde de John Kraaijkamp Award voor Beste Kleine Musical.

Tevens is Frédérique actief als stemactrice, voice-over, coach, docent, choreograaf, regisseur en trainingsacteur. Haar stem is vaak te horen in diverse tekenfilms. Op televisie was ze onder andere te zien in de Haagse komedie Pauwen en Reigers, in Goede Tijden Slechte Tijden, Danni Lowinski, Voetbalvrouwen en Gooische Vrouwen.

Meer weten over Frédérique? Op de website All about artists lees je meer over haar!


over de masterclass

Eén van de musicals waar Frédérique in heeft gespeeld is 'Cabaret', de musical die vooral bekend werd door de verfilming van Bob Fosse in 1972, met Liza Minnelli in de hoofdrol. Zij kreeg de Oscar voor beste actrice voor haar vertolking van Sally Bowles.

In de masterclass ga je onder leiding van Frédérique een choreografie en nummer uit 'Cabaret' instuderen. Als je alvast 'in the mood' wil raken, bekijk dan het fragment hieronder.

De masterclass is bestemd voor jongeren vanaf 15 jaar!