Kies je cursus
03_PRESS_BLAUDZUN_sven signe den hartogh.jpg

Masterclass Blaudzun

Foto: Sven Signe den Hartogh

Onze popafdeling is superblij dat ze Blaudzun bereid hebben gevonden een masterclass Sing and songwriting te geven! 

Over Blaudzun

Onder de naam Blaudzun maakt zanger, regisseur, producer en componist Johannes Sigmond (1974) in 2007 zijn debuut met de EP Loveliesbleeding. Met het derde album Heavy Flowers (2012) breekt Blaudzun door naar een groter publiek en vanaf dat moment gaat het hard. In de jaren die volgen gaat hij diverse keren op (internationale) tour. Blaudzun maakt bij het grote publiek indruk tijdens clubshows en festivals, waaronder Lowlands, Pinkpop, Rock Werchter en Sziget. Er volgen meerdere hits en prijzen, waaronder een Edison. Ook volgen er andere hoogtepunten zoals een eigen theatershow en in januari 2019 een tour met Amsterdam Sinfonietta.


Over de Jupiter-trilogie

Vanaf eind 2016 volgen in rap tempo drie albums, de Jupiter-trilogie, waarmee Blaudzun een nieuwe weg inslaat. Hij voelt de drang om te werken zonder vooropgezet plan en heeft geleerd meer rust toe te laten. De nummers van _UP_, het laatste deel van deze trilogie, zijn stuk voor stuk geschreven op de piano, zodat de basis van het liedje klopt: een sterke melodie, met focus op de zang. Dat is een bewuste keuze.

Johannes: ‘Ik heb mijn stem weer op de voorgrond geplaatst. Mijn zang stond de laatste tijd erg in dienst van de muziek, verzandde in het geheel, maar ik heb besloten dat ik een fucking zanger ben. Wat dat betreft zijn Adele, Beyoncé en ook Nick Cave mijn grote voorbeelden geweest. Toen ik deze winter op een Spaans eiland was, fietste ik door straten waar muziek hard uit de café’ s schalde. Wat hoor je dan echt goed door de ramen heen? De vocalen. Ik besefte dat ik mijn stem weer uit het gesteente moest hakken. Melodie drijft deze plaat en mijn stem is daar het vehikel van.’

Meer weten over Blaudzun? Neem een kijkje op zijn website! Of bekijk het interview met Blaudzun bij Pauw, onderaan deze pagina.


Programma Masterclass

Tijdens de masterclass Sing and Songwriting is Johannes’ bijdrage gericht op het delen van ervaringen en het geven van adviezen aan de jonge singer-songwriters van Scholen in de Kunst. 

Het programma ziet er als volgt uit:
- Introductie door Blaudzun
- Interview met Blaudzun door gitarist, bandcoach en docent Sander Hop 
- Singer-songwriters van SidK spelen voor Blaudzun en krijgen feedback van Blaudzun
- het Bruiskoor sluit af met Blaudzun-nummer

NB Aanmelden om als deelnemer de masterclass te volgen is niet meer mogelijk. Je bent van harte welkom om als publiek te komen kijken en luisteren!