Kies je cursus
Kunsthal Kade.jpg

Kijken naar Kunst volgens methode Kunsthal KAdE

Kunstkijken moeilijk? Dat hoeft niet! Eigenlijk heb je maar twee dingen nodig: aandacht en een paar hulpvragen. Tijdens deze cursus ontdek je welke hulpvragen dat zijn en wat kunstkijken jou en je klas oplevert.

Door samen goed te kijken naar een kunstwerk en de juiste vragen te stellen, kun je heel veel zelf ontdekken, beredeneren en elkaar op nieuwe ideeën brengen. In drie bijeenkomsten maak je kennis met de kunstkijkmethode van Kunsthal KAdE en leer je hoe je die zelf toe kunt passen in de klas. Ook maak je kennis met een handige en laagdrempelige kunstkijktool voor in de klas: de Digitale Kunstscheurkalender.

De docent - Kunsthal KAdE
De training wordt gegeven door Maret van Esch, educatiemedewerker bij Kunsthal KAdE. In de Kunsthal is drie keer per jaar een nieuwe tentoonstelling met hedendaagse kunst te zien. Van schilderijen tot beelden en van videokunstwerken tot foto’s. De kunstwerken komen van musea over de hele wereld, uit het atelier van de kunstenaar of worden soms zelfs speciaal voor de tentoonstelling gemaakt.

Voor basisschoolklassen organiseert Kunsthal KAdE regelmatig rondleidingen en workshops. Kunsthal KAdE vind je in hetzelfde gebouw als Scholen in de Kunst, aan het Eemplein in Amersfoort.

Voor wie? 
Leerkrachten middenbouw PO.

Wanneer?
3 bijeenkomsten: woensdag 28 november, 12 en 19 december 2018
16.15 - 17.15 uur