Kies je cursus
P1080187.jpg

Eerste ronde Kamermuziek concours

Op zaterdag 16 februari vindt de eerste ronde van het Tristan Keuris Kamermuziek Concours 2019 plaats in het Eemhuis. Het Eemhuis zal die dag gonzen van de kamermuziek. Een kleine twintig ensembles zullen zich voorbereiden op het moment dat ze zich mogen presenteren aan een professionele jury. Publiek is van harte welkom bij deze presentaties!

Duo’s, trio’s en kwartetten in diverse samenstelling hebben zich aangemeld. In vier verschillende categorieën zullen zij strijden om een plekje in de finale. Het concours is niet uitsluitend bedoeld voor de meest getalenteerde of gevorderde amateurmusici. Alle deelnemers worden door de jury op hun eigen niveau beoordeeld en inzet en enthousiasme worden zeer gewaardeerd. De ensembles die door mogen naar de finale krijgen een inspirerende masterclass van niemand minder dan één van de leden van het Ragazze strijkkwartet!

Over het Tristan Keuris Kamermuziek Concours

Het Tristan Keuris Kamermuziek Concours heeft als belangrijkste doel om de kwaliteiten van kamermuziek onder de aandacht te brengen en om de overwegend jonge deelnemers te inspireren, hun talent te laten ontwikkelen en een podium te bieden. Het spelen van kamermuziek is enorm leerzaam. In een ensemble moeten musici continu naar elkaar luisteren en op elkaar reageren. Zonder overdrijving kan worden gesteld dat elke speler een betere musicus wordt, door het beoefenen van kamermuziek .

Alle rondes van het concours zijn openbaar. Elke Amersfoorter kan zo getuige zijn van het fascinerende proces van de ontwikkeling van de overwegend jonge musici op weg naar het concertpodium. Na de eerste ronde op 16 februari volgt de masterclassronde op 16 maart, eveneens in het Eemhuis. Het finaleconcert vindt plaats op zaterdagavond 6 april in theater ICOON in Amersfoort. Op de website www.keurisconcours.nl en onze Facebookpagina is steeds de laatste informatie te vinden over tijden en lokalen.