Henny Zikken_banner.jpg

Masterclass Henny Zikken

Textielkunstenaar Henny Zikken probeert altijd de mogelijkheden van textiel in combinatie met andere materialen uit te buiten, waarbij symboliek, associatie en gevoel belangrijke aspecten zijn, die zich vertalen in een stofontwerp, een beeld, een wandreliëf of draagobject.

Tijdens deze tweedaagse masterclass reikt Henny tal van inspirerende voorbeelden van bekende textielkunstenaars aan en gaan deelnemers vooral zelf aan de slag met de naaimachine. Op zaterdag ligt de nadruk op ontdekken en experimenteren: effecten, lijnen, structuren, vlakken en vormen creëren, transparant en met kleur werken. Deelnemers gaan deze dag werken met verschillende materialen, o.a. in water oplosbaar vlies, speciale garens en diverse stoffen. Op zondag is het uitgangspunt een foto van b.v. een portret of landschap. Aan de hand van voorbeelden worden verschillende technieken en mogelijkheden uitgelegd. Daarna werken deelnemers naar eigen idee en inzicht aan een eindproduct.

Alvast kennismaken met Henny Zikken en haar werk? Neem dan een kijkje op haar website.

Voor deze masterclass nemen deelnemers hun eigen naaimachine mee. Na het kopen van een ticket ontvangen deelnemers ook een meeneem-lijst.

Deze masterclass beslaat twee dagen en is bestemd voor volwassenen.
Zaterdag 10 maart: 10.00 - 16.30 uur
Zondag 11 maart: 13.15 - 16.45 uur