SidK - Aquarelschilderen 2016 - HK (14)_banner.jpg

Masterclass Maria Roosen

Deze masterclass was oorspronkelijk gepland in november 2017, maar is door ziekte van Maria Roosen verplaatst naar 10 maart. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Maria Roosen maakt beelden, tekeningen, aquarellen en installaties in verschillende materialen waaronder eieren, citroenen, granaatappels, zeep, glas, wol en hout. Het maakproces, het vakmanschap en het ambachtelijke zijn voor haar even belangrijk als het uiteindelijke resultaat. In deze masterclass zal ze zich richten op aquarelleren. Maria Roosen exposeerde eind vorig jaar met de solotentoonstelling VUUR in Kunsthal KAdE.

Over maria ROosen

'In mijn tekeningen en schetsboeken ondervraag/onderzoek ik de vorm of het gevoel en vind daarin de noodzaak of iets wel of niet gemaakt moet worden en in welk materiaal. Het maken van aquarellen is mijn bron, daar onderzoek ik wat er leeft, wat er speelt, welke kleur iets heeft, hoe groot iets is of hoe lang. Is het lief of kwaad? Wat voor betekenis heeft het? Hier staat ook het handelen voorop. Vanuit het materiaal, de vloeibare plassen aquarelverf, ontstaan de vormen dus van binnenuit.
Dit sluit eigenlijk heel goed aan bij het glasblazen, wat ook een vloeibaar materiaal is dat van binnenuit groeit. Ik gebruik het aquarelleren zowel autonoom als voor ontwerp voor het glasblazen', aldus Maria.

Meer weten over Maria? Check haar website.

Materiaal

Voor de masterclasses beeldende kunst is het noodzakelijk zelf (schilder)materiaal mee te nemen. Deze kosten zijn niet in de masterclassprijs inbegrepen. 
Scholen in de Kunst zorgt voor aquarelpapier en de basiskleuren: rood, blauw, groen en geel.
Deelnemers kiezen daarnaast hun eigen kleuren en nemen deze mee. Indien mogelijk graag ook jampotjes met deksels meenemen!

Deze masterclass is bestemd voor volwassenen.