Faizah Grootens - door Carlos Quezada_banner.jpg

Masterclass Faizah Grootens

Faizah Grootens combineert in haar masterclass golvende bewegingen uit de Cubaanse folklore met flow, grounding en release. Haar les dwingt de danser om groot te dansen, met continue aandacht en beweging van de heupen. Tijdens de masterclass wordt veel nadruk gelegd op ritme, coördinatie, kracht en vooral de ontwikkeling naar een ‘multiple body dancer’. Maar het belangrijkste is pure joy! 

Deze masterclass is bestemd voor volwassenen.

Over Faizah Grootens

'Ik ben geboren en getogen op Curaçao, heb gewoond en gewerkt in Nederland, Mexico en Cuba, waar ik verschillende dansstijlen heb geleerd en heb ervaren dat dans een universele vorm van cultuur is, die gebruikt kan worden om mensen bij elkaar te brengen. Ik ben ervan overtuigd dat kunst kan helpen met het elimineren van culturele barrières en communicatiebarrières die bestaan tussen mensen binnen een multicultureel dansgezelschap', aldus Faizah.


Faizah heeft gestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool for the Kunsten en het Instituto Superior de Arte in Havana. Ze werkte samen met verschillende gezelschappen waaronder Laleget Danza, Harlekijn Danstheater van Herman van Veen, en de Nationale Opera en Ballet, 
Als choreograaf heeft Faizah stukken gechoreografeerd voor Herman van Veen arts Center, Lindenberg Dance Company, de 5 o’ Clock Class van Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en en voor haar eigen producties.
Faizah is als docent verbonden aan Academie voor Theater en Dans, The Arts and Entertainment College, Instituto Superior de Arte in Cuba en andere dansscholen in Nederland.

Meer weten over Faizah? Neem een kijkje op haar website.

Deze masterclass is bestemd voor volwassenen.