stro2017-0408-IMGK0694.jpg

Concert winnaars Tristan Keuris Concours

In het voorjaar organiseerde Scholen in de Kunst voor de derde keer het Tristan Keuris Kamermuziek Concours. Twee winnende ensembles, het KAK (1e prijs) en aMuse (aanmoedigingsprijs) zijn zondag 29 oktober te horen in de St. Aegtenkapel. In het kader van het Vierjaargetijdenweekend geven zij een concert. Ook pianist Henry Kelder, artistiek leider van het Havikconcert en het Keuris Componisten Concours, zal te horen zijn.Kwartet Amersfoortse Klarinettisten

Het Kwartet Amersfoortse Klarinettisten (KAK) is opgericht in 2014 en bestaat uit Leonie van Grootel, Geert Weijkamp, Joost Volkers en Bart Hereijgers en is ontstaan vanuit het Regionaal Concert Orkest Wilskracht. Het Kwartet legt zich toe op het spelen van zowel klassieke als moderne en lichte muziek; het repertoire bestaat uit zowel originele werken als (eigen) arrangementen.
Het Kwartet verzorgde verschillende concerten in onder andere Willemstad (voor Stichting Cultuur Moerdijk), de Oude Kerk in Soest en de Mannenzaal in Amersfoort. In 2017 won KAK de finale van het Tristan Keuris Kamermuziekconcours in Amersfoort.

aMuse

aMuse is een jong bevlogen strijktrio uit Amersfoort bestaande uit de zussen Alessandra Sordo-Sanchez (viool), Carmen Sordo-Sanchez (alt-viool) en broer Raphaël Sordo-Sanchez (cello). Het familie-ensemble treedt van jongs af aan op in binnen- en buitenland.
In april van dit jaar behaalde het trio de aanmoedigingsprijs van het Tristan Keuris Kamermuziek Concours. De carrière van de drie jeugdige strijkers kwam in een stroomversnelling na hun deelname aan het bekende tv-programma Heel Holland Bakt, waarbij presentator André van Duin hen omdoopte tot het Heel Holland Bakt Ensemble. In de zomer van 2016 trad aMuse op in Griekenland tijdens het zomer muziekfestival met musici uit Wenen en Berlijn. 

Henry Kelder

Henry Kelder is werkzaam als pianist, componist, dirigent, kamermusicus, improvisator, repetitor, cultureel ondernemer en docent. In 2013 zijn drie grote werken van zijn hand in wereldpremiére gegaan: Concerto voor altsaxofoon en orkest, A Song for Saint Cecilia´s Day voor koor en orkest en muziektheater VALS. Eén van zijn leermeesters was Tristan Keuris.
Henry Kelder is artistiek leider van twee Amersfoortse events: Festival het Havikconcert en Keuris Componisten Concours. Daarnaast is hij hoofdvakdocent piano aan het HKU Utrechts Conservatorium.