konijn banner.jpg

Opening expositie Zonen & Dochters

Het project Zonen & Dochters brengt leerlingen van HAVO 4-5 en VWO 5-6 met een beeldend vak in het eindexamenpakket in contact met hedendaagse Amersfoortse kunstenaars. Het resultaat is een verrassende expositie op een verrassende plek: de Elleboogkerk. In het paasweekend is de expositie gratis te bezoeken.

Leerlingen bezoeken alleen of in een klein groepje een kunstenaar in het atelier. Deze ontmoetingen zijn een bron van inspiratie, geven leerlingen de gelegenheid achter de schermen te kijken en biedt een oriëntatie op de beroepspraktijk: hoe werkt een kunstenaar, hoe ziet een atelier eruit? Wat maakt hij of zij, waar gaat het werk over, wat zijn hun inspiratiebronnen en welke opleiding heeft de kunstenaar gevolgd?

Op atelierbezoek
Esmée, Demi en Meike (leerlingen van ’t Atrium) hebben kunstenaar Yasmin Veenstra bezocht: “Wij hebben voor Yasmin Veenstra gekozen omdat haar werk er op de site van Zonen & Dochters heel erg leuk en interessant uit zag, het kleurgebruik maakte het erg vrolijk en wij vinden schetsen en tekenen ook erg leuk. Eenmaal bij Yasmin aangekomen, hebben we haar atelier boven bekeken en haar werk was in het echt nog mooier dan op de foto’s. Bijna alles bevatte heel veel kleurgebruik en het was allemaal erg mooi. Haar atelier is erg interessant om rond te kijken en de manier waarop ze haar kunstwerken maakt is erg interessant. Het is erg mooi om te zien hoe Yasmin haar werk baseert op het verband tussen mens en emotie."

Iris, Luna en Yael (leerlingen van ’t Atrium) gingen op bezoek bij John Konijn. “Ik vond het een ontzettend leuk en inspirerend bezoek. John Konijn is een ontzettend enthousiaste man en hij praatte honderd uit. Hij vertelde over zijn manier van werken, oftewel alles wat je je maar kan bedenken. Verven met een kwast, verven met je handen, vegen met je voet, druppen met verf, klodders verf gooien etc. Ik vond dit ontzettend leuk want dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Hij zei zelf ook: ‘schilderen is niet moeilijk, maar origineel zijn is wat lastiger’.”

Aan het werk
Na het atelierbezoek werkt de leerling op school onder begeleiding van de eigen docent aan een kunstwerk in reactie op de kunstenaar en het atelierbezoek. Naast het leerlingenwerk wordt ook werk van de deelnemende kunstenaars geëxposeerd. Nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat?

Openingstijden
Datum: vrijdag 30 maart t/m maandag 2 april
Plaats: Elleboogkerk, Langegracht 36, Amersfoort
Tijd: vrijdag t/m maandag van 12.00 tot 17.00 uur
Prijs: gratis toegang
www.zonenendochters.nl


We werken graag samen!
Deelnemende scholen: ’t Atrium, Corderius College, Farel College, Het Nieuwe Eemland en het Vathorst College.
Deelnemende kunstenaars: Anna Skubisz, Annemieke Alberts, Doke Melman,Hanna van Doornum, Hannah Blom, John Konijn, Mardoe Painter, Mathieu Klomp, Monica de Jong, Remco Schoppert, Ron Jagers, Sally Pitmann en Yasmin Veenstra.
Organisatie Zonen & Dochters: Corderius College, Vathorst College en lokaal 4 i.s.m. Scholen in de Kunst.