SidK - Flexband (c) Henry Krul (4).JPG

Flexband bij Amersfoort Jazz

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, en dat geldt natuurlijk ook voor jonge musici. De Flexband van Scholen in de Kunst bestaat uit jonge muziekleerlingen van 12 tot 18 jaar, een belangrijk deel van de muzikale toekomst van Amersfoort!

De Flexband is dan ook trots en dankbaar dat niemand minder dan Eric Vloeimans -Artist in Residence van deze editie van Amersfoorts Jazz- hen heeft uitgenodigd voor dit mooie festival. De band presenteert zich voor het eerst op dit festival en op een dergelijk groot podium. Om in jazztermen te spreken: bij de leden en ook de dirigent, gaat al sinds de uitnodiging een positieve ‘vibe’ door de wandelgangen. Dat motiveert de bandleden enorm! Het hoogtepunt wordt het moment dat de band samen met Eric Vloeimans een aantal van zijn stukken zal uitvoeren, met Eric als solist.

Meer lezen over Eric Vloeimans als artist in residence? Check dan de website van Amersfoort Jazz.


Flexband

De Flexband is een band die flexibel is in zowel bezetting als repertoire. Ieder seizoen is anders, gelet op programmering en bezetting. Dit stelt eisen aan de deelnemers maar ook aan de muzikaal leider. Hoewel de band in eigen stukken de raakvlakken met de jazz opzoekt, staan dit keer ook stukken geprogrammeerd met een dikke knipoog naar een vleugje pop, rock, klassiek en vele andere invloeden. Nieuwsgierig naar deze talenten van eigen Amersfoortse grond? Laat je verrassen!