SidK - Talentklas 2017 (c) Henry Krul (51).JPG

Masterclass Marjès Benoist

Pianist en docent Marjès Benoist gaf veertig jaar pianoles aan Nederlandse conservatoria in Arnhem, Alkmaar en Hilversum. Vanaf 1991 als hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam met als specialisatie jong talent. Zij geeft sinds 2016 les aan de Academie voor Muzikaal Talent in Utrecht. Deze middag verzorgt Marjès een masterclass voor jonge pianoleerlingen van Scholen in de Kunst. Toehoorders zijn van harte welkom! De deelnemende leerlingen zijn:

1. Yara Riethoven 17 jaar - The Montagues and Capulets op.75 van Prokovief.
2. Hannelore van Es 15 jaar - Sonate op.13 (Pathétique), 1e deel van Beethoven.
3. Hilde Roth 11 jaar - Onschuld op.100 nr.5 van Burmüller en Calypso van Hellbach.
4. Ji Grafhorst 13 jaar - Prelude nr.1 van Gershwin.
5. Kim van der Meulen 18 jaar - June (The Seasons) van Tchaikovsky.

Over Marjès Benoist

Marjes Benoist (1948) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Odé, Jan Wijn en Hans Dercksen, won de prestigieuze Jacques Vonk Prijs en vervolgde haar studie in Rome bij Guido Agosti. Daarna studeerde zij nog twee jaar aan het Tsjaikovsky Conservatorium in Moskou bij meesterpianist Yevgeny Moguilevsky.

Benoist gaf veertig jaar pianoles aan Nederlandse conservatoria in Arnhem, Alkmaar en Hilversum. Vanaf 1991 als hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam met als specialisatie jong talent. Zij geeft sinds 2016 les aan de Academie voor Muzikaal Talent in Utrecht.
Benoist gaf concerten zowel solo als met orkest, in o.a. Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Engeland en de Sovjet-Unie. Daarnaast werkte ze vaak mee in muziektheaterproducties, o.a. bij Toneelgroep Baal met Louis Andriessen en is regelmatig jurylid voor pianoconcoursen zoals het Prinses Christina Concours. Als muziekadviseur was zij verbonden aan het Stimuleringsfonds van Nederlandse Omroeporganisaties. Ze geeft lezingen en masterclasses in binnen- en buitenland, publiceert in muziekvakbladen en organiseert sinds 2008 zomercursussen voor jong pianotalent met Marlies van Gent in Kasteel Keppel.

Wil je meer weten over Marjès? Neem dan een kijkje op haar website.