De vloer op 033 - (c) Henry Krul (15).JPG

Masterclass Jeremy Baker van Koefnoen

Schrijf en speel je eigen comedy-sketch met Jeremy Baker, één van de makers van Koefnoen! Jeremy heeft al heel wat sketches en typetjes op z'n naam staan. Behalve acteur is hij ook (script)schrijver. In deze workshop laat Jeremy je kennismaken met de middelen die je hebt om een korte sketch te bedenken, te schrijven en te spelen.

Deze masterclass is bestemd voor volwassenen.

OVER DE MASTERCLASS

Een sketch betekent letterlijk een schets: iets of iemand wordt in grove lijnen uitvergroot en in een komische situatie neergezet, gewoon om te lachen, om iets aan de kaak te stellen, belachelijk te maken of om over na te denken.

Een sketch is kort, dus er zijn geen diepgravende verhaallijnen, geen karakterontwikkelingen of plotwendingen. Bij het maken èn spelen van sketches is het daarom van belang wat je laat zien, maar ook wat je weglaat. Wat wil je vertellen, hoe doe je dat het beste en hoe schrijf je dat op? Daarna komt het spelen van je sketch en ook hier geldt; welke keuzes maak je om je geschreven tekst zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen?

Jeremy Baker over deze masterclass:
'In deze workshop laat ik je kennis maken met de middelen die je hebt om een korte sketch te bedenken, te schrijven en te spelen. Ik leg wat uit over doel, vorm, stijl, interpretatie en uitvoering bij het maken en spelen van je eigen sketch.'


OVER JEREMY BAKER

Jeremy Baker studeerde aan de Akademie voor Kleinkunst waar hij werd onderscheiden met de Creativiteitsprijs en de Jean Louis Pisuisse-prijs.
Voor zijn vertolking van Leen Jongewaard in de musical Robert Long kreeg hij een Musical Award. Jeremy is te zien in in theatervoorstellingen, films en televisieprogramma's, is ook stemacteur en schrijft teksten.
Op televisie heb je hem misschien gezien in Toen Was Geluk Heel Gewoon, Schoolplein of Mouna’s Keuken.
Maar de meesten kennen hem van Koefnoen, waar hij vanaf het eerste seizoen als acteur & schrijver bij betrokken was. Koefnoen is in 2006 onderscheiden werd met de Zilveren Nipkow Schijf.

Bekijk ter inspiratie de sketch hieronder!