toren bruissschuit 2.jpg

Dag van de Amateurkunst

Op zaterdag 9 september openen de amateurkunstverenigingen in Amersfoort het nieuwe seizoen tijdens de jaarlijkse Dag van de Amateurkunst. Traditiegetrouw wordt de Dag van de Amateurkunst in samenwerking met de Landelijke Open Monumentendag georganiseerd. Voor het eerst maakt deze dag nu integraal deel uit van het UITweekend Amersfoort. Dus kom naar het centrum, volg tussen 11.00 en 17.00 uur je eigen route langs de locaties en ontmoet de verenigingen.

Speciale vaarroute

De Dag van de Amateurkunst wordt dit jaar opnieuw afgesloten met een speciale vaarroute langs drie optredens. De Waterlijn heeft hiervoor drie boten ter beschikking gesteld. Deze boten leggen aan bij drie locaties langs het water: de OLV toren, museum Flehite en aan de Zuidsingel bij 'de oude Muziekschool' (nu Deviant uitgeverij). Zo krijgt het publiek op de boot drie verrassende optredens aan de waterkant te zien!

Cultuur verbindt en inspireert

Amersfoort is een actieve stad op amateurkunstgebied en herbergt in totaal 140 amateurkunstverenigingen in de verschillende disciplines. Tijdens de Dag van de Amateurkunst presenteren de verenigingen zich aan de stad met 100 optredens van ca. 20 minuten. Het publiek krijgt zo uitgebreid de gelegenheid om kennis te maken met koren, muziekkorpsen, big bands, muzikale ensembles, dans- en toneelverenigingen. Alle optredens zijn gratis!

Informatie

De folder met het totale programma van het UITweekend met het schema van de Dag van de Amateurkunst is te vinden bij het VVV en in het Eemhuis, bij de bibliotheek en Scholen in de Kunst. Op de dag zelf op alle deelnemende locaties en op de verenigingenmarkt op het Eemplein.

Download hier het overzicht van alle optredens van de Dag van de Amateurkunst.