SidK 2015 - muziekspeelplaats - muziekfabriek (c) Henry Krul.JPG

Open Huis Scholen in de Kunst Soest

Er is doorlopend informatie over individuele en groepslessen muziek, geïnteresseerden kunnen instrumenten uitproberen en leerlingen van de Bachschool geven miniconcertjes. Een uitgelezen gelegenheid om kennis te maken met het cursusaanbod, de docenten en eens rond te kijken in het monumentale gebouw.

Individuele muzieklessen
De enthousiaste, gediplomeerde muziekdocenten van de Johann Sebastian Bach School verzorgen de individuele muzieklessen. Zij geven  les in alle gangbare muziekinstrumenten en -stijlen, aan leerlingen van alle leeftijden. In het komende seizoen krijgt de Bachschool een aantal nieuwe docenten, onder meer voor trompet, harp en gitaar. Ook zij zijn op 10 juni aanwezig (de trompetdocente alleen van 15.00 tot 16.00 uur.)
Kinderen (en ouders) die zich eerst willen oriënteren, kunnen terecht bij de groepscursussen Ontdek muziek en Muziekfabriek van Scholen in de Kunst.

Groepslessen muziek
De groepslessen voor kinderen worden verzorgd door docent Anneke Langeraar, al jarenlang verbonden aan Scholen in de Kunst. De allerkleinsten kunnen starten bij de cursus Muziek met je peuter (2-4 jaar), daarna volgen Ontdek muziek (4-6 jaar) en Muziekfabriek (6-9 jaar). Anneke is tijdens het Open Huis aanwezig om informatie over haar lessen te geven. Wie wil kan de cursusbrochure Soest vast bekijken!Samenspel
De Bachschool biedt verschillende samenspelmogelijkheden. In Soest zijn er het Bach Jeugd Orkest en Bach Volwassenen Orkest onder leiding van Cultuurprijswinnares Irma Vos. Maar door de unieke samenwerking van de Bachschool en Scholen in de Kunst, kunnen leerlingen van de Bachschool ook kosteloos deelnemen aan de symfonieorkesten en ensembles van Scholen in de Kunst in Amersfoort. Ook leden van de Soester muziekverenigingen zijn van harte welkom bij de Bachschool. Vanuit een gemeentelijke subsidiepot ontvangen zij een fikse korting op het lesgeld.

BSO
De Bachschool verzorgt ook muzieklessen op de BSO’s BINK en K’nijntje Zippies. Kijk voor het actuele aanbod op de website van de Bachschool, of kom langs op 10 juni.