Het Groene Huis park Schothorst.jpg

'Dieren in Beeld' in Het Groene Huis

Cursisten beeldhouwen en boetseren van Scholen in de Kunst hebben zich laten inspireren door de collectie opgezette dieren van het Centrum voor Natuur- en Milieu-educatie Amersfoort. De tentoonstelling toont de opgezette dieren naast de 25 beelden gemaakt door de cursisten. Voor deze beelden zijn verschillende materialen gebruikt zoals klei, speksteen, kippengaas of kunststof. Dat leidt tot een rijke variatie aan beelden, van klein tot groot, van natuurgetrouw tot abstract.

Tijdens de tentoonstelling staan er voor kinderen knutselspullen klaar om zelf aan de gang te gaan om bijvoorbeeld een prachtige uil of haas te maken. En combineer je bezoek aan de tentoonstelling met een wandeling door Park Schothorst. Wie weet kom je dezelfde dieren in levende lijve tegen!

 

Workshop

Op woensdag 16 augustus kunnen kinderen van 8-12 jaar meedoen met de Kunstclub bij Het Groene Huis. Samen met docent Jacobijn Erdtsieck gaan ze van 10.00 tot 16.00 uur gezellig met elkaar aan de slag en maken ze de mooiste kunstwerken! Meer informatie en kaartverkoop (€20,-) is te vinden op www.kunstbrouwerij.nl.

 

Praktische informatie

Datum: 4 juli t/m 20 augustus 2017
Opening: 4 juli om 16.30 uur, door Bertien Houwing
Plaats: Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, Amersfoort
Open: iedere werkdag tijdens kantooruren en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur
Prijs: gratis toegang
Info: www.hetgroenehuisamersfoort.nl